Pikkurahan taiteella viihtyisyyttä kotiin

Visuaalisesti itseä miellyttävä koti on monelle tärkeä viihtyisyyttä ja elämänlaatua lisäävä tekijä. Etenkin visuaaliset ihmiset kärsivät siitä, ellei heidän kotinsa ole sellainen kuin he toivoisivat. Läheskään kaikilla ei kuitenkaan ole kovinkaan suurta sisustusbudjettia käytettävissään, joten edulliset keinot on otettava käyttöön. Kerromme tässä artikkelissa, kuinka löydät kotiin taidetta pikkurahalla.

Taidejulisteita pikkurahalla

Varsinaiset maalaukset voivat olla todella kalliita, mutta taidejulisteita voi löytää pikkurahalla. Tarjolla on esimerkiksi maailman kuuluisimpia teoksia esittäviä laadukkaita tulostettuja taidejulisteita eli voit saada pikkurahalla kotiisi esimerkiksi Salvador Dalin taidetta, johon harvalla olisi varaa alkuperäisenä, taiteilijan itse maalaamana tauluna, mutta taidejulisteiden muodossa voit saada edes pienen siivun Dalin taitavuudesta suoraan kotiisi. Kun taidejulisteeseen lisää näyttävän kehyksen, tulee siitä upea taulu.

Taidejulisteita löytyy monista luokista ja monien taitavien taiteilijoiden teoksista, kuten Alma Tadema, Ambrogio Lorenzetti, Armand Guillaumin, Banksy – Street Art, Camille Pissaro, Canaletto, Carl Goebel, Caspar David Friedrich, Claude Joseph Vernet, Claude Monet, Edgar Degas sekä Edouard Manet. Esimerkiksi Vincent Van Goghin Almond Blossom Aan Remy vuodelta 1890 on tulostettu 91,5 cm X 61 cm taidejulisteeksi, joka tuo etenkin kehystettynä upeaa taiteentuntua kotiisi. Julisteen saa alle 6 eurolla, joten etenkin Vincent Van Goghin alkuperäisiin teoksiin verrattuna kyse on pikkurahasta. Jos pidät Vincent van Goghin taiteesta, saatat pitää myös hänen The Starry Night -maalauksestaan vuoden 1889 kesäkuulta. Tätä julistetta löytyy useassa eri koossa ja sen hinta on edullisimmillaan noin 21 euroa.

Sam Toft edustaa aivan toisenlaista taidesuuntausta. Hänen tuotannostaan löytyy kivoja teoksia lemmikinomistajalle – ja mikä parasta näitä teoksia on saatavilla myös edullisina taidejulisteina. Esimerkiksi Sam Toftin teokset Walkies, We Saw Three Ships Come Sailing By ja A Romantic Dinner For Two kertoo tarinaa lemmikkien tärkeydestä. Hänen teoksessaan A Romantic Dinner For Two mies ei ole suinkaan romanttisella lounaalla naisen kanssa, vaan lemmikkinsä. Jos Sam Toftin teokset alkoivat kiinnostaa, tutustu myös ainakin hänen teoksiinsa Double Decker Bike, Tea For Three 7, Love On A Mountain Top, Best Face Forward, Hugs On The Way Home, A Bikeful!, Keep On Keeping On, It’s A Wonderful Life, Seven Sisters And A Lighthouse, Walking The Sausage ja The Apple Doesn’t Fall Far From The…, unohtamatta muitakaan taiteilijan hauskoja ja oivaltavia teoksia.

Aarteita kirpputoreilta

Kun budjetti on tiukka, mutta sisutusinto korkealla, kannattaa etsiä edullisia aarteita kirpputoreilta. Jos sinulla on erehtymätön sisustussilmä, osaat sommitella kauniita sommitelmia edullisistakin löydöistä. Lisäksi kirpputorien ja antiikkiliikkeiden kiertely on mukavaa puuhaa, joka voi auttaa jopa lievittämään stressiä. Upeat löydöt tuovat kotiin aivan uudenlaista ilmettä ja niistä on iloa pitkään. Ja mikä parasta, jos sisustusmakusi tai -tyylisi muuttuu, ei muutosten tekeminen vaadi suurta budjettia, etenkin, jos myyt vanhat sisustustuotteesi eteenpäin kirpputorilla ja suosit uusien ostamisessa jälleen kirpputoreja.

Nykyaikana ei tarvitse tyytyä pelkästään kivijalkakirpputorien valikoimiin, vaan netin aikakaudella hyviä löytöjä voi tehdä vaikka omalta kotisohvalta käsin, sillä esimerkiksi erilaiset Facebook-kirpputorit tuovat laajan tarjontansa netin kautta suoraan ostajan kotiruudulle. Netistä löytyy myös nettikirpputoreja, joiden kautta on mahdollista ostaa kerralla useamman myyjän tuotteita yksillä postimaksuilla. Esimerkiksi Vähänkäytetty.fi-sivusto toimii tällä periaatteella ja se on näppärä tapa sekä ostaa että myydä käytettyjä kodintuotteita sekä vaatteita. Innokas sisustaja voi tehdä tällaisella kirpputorilla hyviä löytöjä ja laittaa vaikkapa verhot ja matot vaihtoon.